EL PROJECTE “MÚSICAS PARA LA VIDA I L’AULA D’INVESTIGACIÓ FRANCISCO VÈRNIA , DE LA CÀTEDRA DE L’ALCORA D’INVESTIGACIÓ MUSICAL I QUALITAT DE VIDA, PARTICIPEN AMB. EL CENTRE DE DIA DE BETXÍ

14.12.2023

El passat 14 de desembre (2023), el projecte "Músicas para la Vida" de la Cátedra "L'Alcora d'Investigació Musical i Qualitat de Vida" signada per l'Ajuntament de l'Alcora i la Universitat Jaume I, va participar en l'acte de del Centre de Dia de Betxí. La directora de la càtedra, Ana M. Vernia, també està desenvolupant un nou projecte dirigit a millorar la vida de les persones majors a través de la pràctica musical activa. MUSICALL (Música per a totes les edats), ha estat signat per la Conselleria, per Da. Maria Àngels Ramón-Llin Martínez, Directora General IVASS i Doña Ana M. Vernia la profesora e investigadora de la Universitat Jaume I, Directora de la Cátedra L'Alcora de Investigación Musical i Calidad de Vida" i del Proyecto "Músicas para la Vida".

Un acte molt. Emotiu, on es va demostrar una vegada més el poder de la MÚSICA. Tant familiars com autoritats assitents a l'event, van agraïr la rellevant tasca, amés d'emocionar-se amb tot l'acte. Persones majors, amb alzhèimer, pàrkinso oa lgún tipus de teriorament congnitiu, durant un especial espai de temps va gaudir de la música com a intèrprets. L'únic isntrument fou la veu i el cos com a mitjà d'expressió i comunicació musical.

MUSICALL, seguirà fins a juny de 2024, on s'espera, mostrar noves i positives evidències sobre el poder de la música y la qualitat de vida. Tot i que s'està en una fase molt primerenca, ja s'han elaborat uns qüestionaris, per part de l'equip psicològic/terapèutic.

Tant Empar Marco, Directora del Centre de dia Betxí, que pertany al IVASS, com Vernia, estan satisfetes de les primeres mostres, i consideren la necessitat de seguir treballant amb aquests projectes, així mateix maniesten la necessitat de recursos material, especialment musicals, per doner dur a terme totes les accions i activitats.

Avinguda de Vicent Sos Baynat, s/n, 12071 Castelló de la Plana, Castelló
Creado con Webnode Cookies
¡Crea tu página web gratis! Esta página web fue creada con Webnode. Crea tu propia web gratis hoy mismo! Comenzar